Brug de gemte Parmigiano Reggiano skorper, det er også ost.

Opskriften ? Jeg bruger ikke sådan opskrifter, men her lidt, så er du godt i gang. 

Det er bare at prøve sig frem, alt det grønne du elsker der giver smag, en rest af det, lidt dansk persillerod, selleri osv. Hov måske også lidt chili, det er op til dig. Lad skorperne få nyt liv og blive til en lækker suppe.

INGREDIENSER forslag.

  • 150g parmesanskorpe
  • 2 liter vand
  • En god sjat Olivenolie
  • Skræl af 3 gulerødder
  • 1 medium løg (ca. 100 gram)
  • 3 fed hvidløg
  • En god dusk  persille
  • 3 peberkorn
  • Salt
  • Og alt det du lige har ...  Bring i kog og lad det simre i ca. 1 time.
  • Det hele sigtes og suppen bruges til en Risotto eller som en egen suppe, tilsæt evt. kød og melboller, friskt grønt, hvad du har lyst til.
  • Er man lidt fræk, kan man lave nogle brødcroutoner, til at lægge på suppen lige inden servering. Skær toastbrød i firkanter 4 x 4 cm drys dem med friskt revet Parmesan, gratiner dem i ovnen ved høj varme så osten brunes. Lægges på suppen og den serveres. Du bliver varm, mild og glad :-) Lars Lensborg Nielsen